Bu Fırsat Kaçtı

'Ama' Tiyatro Oyunu Bileti

40.00 TL

Bu işletmenin fırsatlarını 745 kişi satın aldı!

Bu fırsatla ilgili tüm sorularınız için 7/24 Sıkça Sorulan Sorular & İletişim sayfamızdan Fırsat Bu Fırsat'a ulaşabilirsiniz.
Fırsat numarası:

Detaylar

Sanat dünyasına farklı bir bakış atan ve attıran oyun 'Ama' sahnede seyircisi ile buluşuyor!

Günümüzde sanatı ve sanatçının bakışını irdeleyen bu oyun için indirimli tiyatro biletlerini sakın kaçırmayın...

Siz de bu önemli oyunda yerinizi ayırın ve uygun fiyatlı biletinizi tükenmeden alın!

İyi seyirler.

Ama

İstanbul Fringe Festivali’nde prömiyerini yapan ‘Ama’ oyunu sezonda gösterimlerine devam ediyor. Nadir Sönmez’in yazdığı ve sahnelediği oyunda Öner Erkan, Esme Madra ve İlda Özgürel yer alıyor.

‘Ama’ oyunu insanların meslekleri, hayat görüşleri ve mahremiyetleri arasındaki ilişkiyi inceliyor.

Meltem, Zafer, İlhan ve Emel’in yaşamları; İstanbul’un tiyatro, sinema ve sanat sektörlerindeki mesleklerinin etrafında gelişir. Profesyonel, sosyal ve özel sebeplerle bir araya gelir ve konuşurlar.

Oyuncu Meltem bir dizide rol almak için deneme çekimine gider. Onu kameraya alan Zafer ile Türkiye’deki televizyon dünyasına dair sohbetleri cinsiyetlerinin ekseninde döner. Heykeltraş Emel ile galerici İlhan; aile ve arkadaşlarından bahsederken, ilişkilerinin duygusal çatışmalarıyla başa çıkmak zorundadır.

‘Ama’ oyunun kadrosunu Öner Erkan, Esme Madra, İlda Özgürel ve Nadir Sönmez oluşturuyor.

Nadir Sönmez

Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Fransa’ya gitti ve Paris III Sorbonne Nouvelle Üniversitesi’nde tiyatro okudu. Bu dönemde Çisil Oğuz’la kurduğu Didaskali Tiyatro’nun oyunlarında yer aldı ve Christophe Honoré’nin Dönüşümler filminde oynadı.
İstanbul’a dönünce tiyatro oyunları yazmaya ve yönetmeye başladı. ‘Anonim’ ve ‘Doppelganger’ isimli kısa oyunlarını A Corner In The World Festivali’nde sahneledi. ‘Peki’ oyununun Pera Müzesi’nde okuma tiyatrosu yapıldı. Yazıp yönettiği ve oynadığı son oyunu ‘Ama’ İstanbul Fringe Festivali’nde prömiyerini yaptı.

Sade Sahneleme

‘Ama’ oyununda dekor kullanılmıyor. Boş sahne ve alanlarda oynanması için tasarlanmış oyunda, seyirci karakterlerin ilişkilerini ve tepkilerini tüm açıklığıyla takip etme şansına sahip oluyor. Teknik olanakların sahnedeki anlatım dili üzerindeki etkisini bertaraf eden bu yaklaşım, oyuncuların enstrümanları olan vücutlarıyla ilişkisini yeniden güçlendiriyor. Son yıllarda performans sanatının sahiplendiği bedenin, tiyatrodaki anlamı araştırılıyor ve iki disiplinin güncel farkı sorgulanıyor.

 

 

Perde Arkası

‘Ama’da tiyatro, sinema ve sanat dünyasının medyatik olmayan yönleri konu ediliyor. Bu sektörlerdeki başarı formülleri çoğunlukla kişilerin kendi ideolojileriyle çelişiyor. Karakterler bu tezatı mizahla aşmaya çalışsalar da, varoluşlarını anlamlandırmakta zorlanıyorlar ve ilişkileri sınavlardan geçiyor.

Kategoriler

etkinlik tiyatro yetişkin tiyatrosu dram tiyatro oyunları hafta içi tiyatro