Bu Fırsat Kaçtı
Delta Spa &Hamam Marriott Hotel'i takip edin, bundan sonraki fırsatlarından haberdar olun!
Bu işletmenin fırsatlarını 1 kişi satın aldı!
Balili uzman terapistlerin sihirli dokunuşlarıyla uygulanacak Bali, Aromaterapi, Derin doku, Refleksoloji, İsveç masajları ile tüm bedeniniz rahatlayacak, üzerinizdeki yorgunlukları atacak ve yenileneceksiniz...
Tesisimiz Delta Hotels by Marriott Istanbul Halic otelin içinde hizmet vermektedir Alternatifleri bir arada bulundurarak sizlere sunduğumuz tesimizde, Türk Hamamı,Buhar Odası,Sauna,Havuz,SPA, Klasik Masaj, Uzakdoğu Masajları ve Vücut Bakımları hizmetlerimizden sizlere en uygun olanını tercih edebilir, lüks ve konforun tadını çıkarabilirsiniz.
Aromaterapi Masajı
İsveç Masajı
Bali Masajı
Derin Doku Masajı
Aromatik yağlar kullanılarak yapılan masajın en büyük özelliği vücudun kendi kendisini iyileştirme potansiyelini güçlendirmesi. Aromaterapi masajı sırasında buharda damıtma yöntemiyle çıkarılmış bitki özleri, bitki yağları kullanılıyor. Kişiye özel olarak seçilen kokuların rahatlatıcı, canlandırıcı etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik etki de yapıyor.
Çeşitli manipülasyonlar uygulayarak genel bir gevşeme sağlamak, dolaşımı hızlandırmak, kaslardaki gerginliği azaltmak amacıyla uygulanan bir masajdır. Vücudun tüm sistemlerine faydalı ve iyi bir sağlığa sahip olmamız için gerekli olan masaj, en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Dolaşım sistemini güçlendirme, bel, boyun sırt tutulmaları, kireçlenme, romatizma, kas kasılmaları, ödem ve şişlikler, stres ve uykusuzluk, spor öncesi ısınma, spor sonrası dinlenme, cilt estetiği ve rehabilitasyon gibi alanlarda faydalanılan masaj ayrıca, tıbbi tedaviye destek olarak adale problemleri, eklem hastalıkları, bel ve sırt ağrıları gibi daha bir çok tedavide kullanılmaktadır.
Buharda damıtma yöntemiyle çıkarılmış bitki özleri ve bitki yağları kullanılarak yapılan bu aromaterapik masajın en önemli özelliği, vücudun kendi kendisini iyileştirme potansiyelini güçlendirmesidir. Ayrıca kan dolaşımını artırır, kaslardaki gerginliği azaltarak rahatlama sağlar. Vücudun tamamına güçlü hareketlerle uygulanan masaj el ve ayak bölgesinde yoğunlaşarak etkisini gösterir.
Bali masajında kullanılan yağlar son derece çeşitli olup en çok kullanılan meyve ve bitkiler, ananas, hindistan cevizi, çam ve lavantadır.
Kişiye özel olarak seçilen kokuların rahatlatıcı ve canlandırıcı etkileriyle, fizyolojik olduğu kadar psikolojik etki de yapan Bali masajı, kendinizi şımartabileceğiniz en keyifli masajlardan biri…
Medikal masaj, ağrıları gideriyor, kan dolaşımını düzenliyor, iç organları rahatlatıyor. Medikal masajın pek çok faydası var;
Medikal masaj kan dolaşımını düzenliyor.
Medikal masaj ile kas yapısı toparlanıyor.
Cildi yumuşatıyor.
İç organlara da faydası büyük.
Kas zedelenmeleri ve kırıklarda sakıncalı olabilir.
Jakuzi hidroterapi olarak adlandırılan, su ile rahatlama sağlayan bir sistemdir. Su üzerinde sağlanan hareket ile vücuttaki toksinler uzaklaştırılırken, vücudun enerji kazanması ve ısı dengesinin sağlanması amaçlanır.
Jakuzinin Faydaları Nelerdir :
Kan dolaşımını düzenler.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Romatizmal hastalıkların iyileşmesine yardım eder. Hidroterapik tedavide kullanılır.
Kasları yumuşatıp gevşetir.
Kemik ve eklemlerdeki ağrıları alır.
Vücudun dinamizminin yenilenmesini sağlar.
Beyin yorgunluğu, zihinsel yorgunluk, stres gibi gündelik hayatın sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini yok eder, zindelik verir.
Vücuttaki aşırı elektrik yükünü alır, rahatlama sağlar.
Gerginlik ya da geceleri uyku bozuklukları gibi depresif problemlerin atılmasında iyileştirici etki yapar.
Yağların eritilip vücudun forma girmesinde, derinin ve cilt dokusunun pürüzsüzleşmesinde, güzelleşmesinde faydalıdır.
Toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır.
20 dk seanslı uzman terapist tarafından gerçekleştirilen masajdır. Ölü deri tabakasının atılmasını, cildin daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlar. Gözenekleri açarak cildi yumuşatır ve nefes aldırır. Kan dolaşımını hızlandırır.
Faydaları :
Ölü deri tabakasının atılmasını sağlar.
Gözenekleri açarak cildi yumuşatır ve nefes aldırır.
Cildin daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlar.
Kan dolaşımını sağlar.
Sauna içerisinde sıcak ve kuru havanın bulunduğu ,insanların hareket edebilecekleri kadar büyüklüğü olan ahşaptan yapılmış bir çeşit sıcak hava banyosudur. Genel olarak saunada sıcaklık 40 ile 90 C derece arasındadır. Sıcaklık tavan yüksekliğinde 100 C dereceyi bulur.
Saunanın Faydaları Nelerdir:
Kalori yakar.
Kan dolaşımını hızlandırır.
Derin ve rahat bir uyku sağlar.
Kasları gevşetir.
Zararlı toksinlerin dışarı atılması sağlar.
Deri gözeneklerini temizler.
Stresi alır.
Saunada artan sıcaklıklar nedeniyle kalp daha hızlı atmaya başlar. Böylelikle kalp egzersiz yapmış olur.
Ter atmak ve yağ dokusunu ısıtmak sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
Saunada Nelere Dikkat Edilmeli:
Kalp rahatsızılığı olan kişiler doktorlarına danışarak saunaya girmelidir.
Kararsız angina veya yüksek kan basıncı gibi kalp hastalıkları olanlar saunadan uzak durmalıdır.
Bulaşıcı hastalığı olan kişiler saunaları kullanmamalıdır.
Bedensel yaralanması, inflamatuar hastalığı veya ateşi olan kişiler saunadan uzak durmalıdır.
Aşırı miktarda alkol alan kişiler vücutları çok fazla ısınabileceği için saunaya girmemelidir.
Buhar Odası, vücut toksinlerinden arınmanın en basit yoludur.Bu yolla,cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezesi salgılama yapmaya başlar.
Buhar Odasının Faydaları:
Buhar, kasları gevşetir ve öksürüğü azaltır.
Kan proteinlerini arttırarak oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar.
Buhar odasının rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi yorgunluk ve stres gibi olumsuzlukları ortadan kaldırarak sinir sistemi için olumlu etkide bulunur.
Buhar, üst solunum yolu tıkanmasında rahatlama sağlar.
Havayı nemlendirerek boğaz tahrişini giderir.
Terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
Ter atmak ve yağ dokusunu ısıtmak sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
Buhar Odasında Nelere Dikkat Etmeliyiz :
Buhar odasında en fazla 10 dakika kalınmalıdır.
Nefes almakta zorluk çekenler ile astım hastaları kesinlikle bu odayı kullanmamalıdır.
Buhar odasından çıkıldığında hemen soğuk su ile duş alınmalıdır.
Buhar odasından önce saunaya girildiyse,10 dakika ara verip sıvı takviyesi yapılmalıdır.
Su sakinlik ve dinginlik veren, vücut ağrılarını hafifletme de yardımcı olan en rahatlatıcı araç olarak kabul ediliyor. Yüzme ise suyun gücüne karşı koyarak kasları çalıştıran ve diğer tüm klasik egzersizlerden, kalori harcama ve kas çalıştırma açısından üstün olarak görülüyor.
Yüzme havuzumuzun sıcaklığı 28-30 derece ılıktır. Havuzumuzun büyüklüğü 8 x 20 metre, derinliği ise 1.5 metredir. Önce sıcak bölümlerin kullanılmasını ( sauna, buhar odası, hamam) sonra ılık alanlardan yararlanılmasını öneriyoruz.
Yüzmenin Faydaları :
Kemik sorunlarında etkilidir. Su; kas, eklem ve dokuların vücudun diğer bölgeleriyle işbirliği içinde veya bağımsız olarak çalışması için omurga üzerindeki baskıyı azaltmada yardımcı olur.
Tüm kasları güçlendirir. Yüzme bütün kas gruplarını eşit şekilde çalıştırır, eklem ve kemiklerin korunmasına yardımcı olur.
Esnekliği artırır. Suyun içinde kemikler ve eklemler daha da rahatlar. Bu sayede yüzenler esneklik kazanır ve uzuvlarını daha geniş açılarda rahatlıkla açabilirler.
Kalp sağlığını destekler. Çoğu kalp hastasına, kan basıncını artıracak ve kalbe aşırı yüklenilecek yorucu fiziksel aktiviteler önerilmiyor. Bu nedenle yüzme, kalp hastaları için ideal bir aktivite olarak görülüyor.
Kilo kontrolüne yardımcı olur. Yüzme, bütün kasların senkronize şekilde çalışmasını sağlayarak kilo kaybını ve vücut şekillendirmeyi sağlar.
Astım hastalığına iyi gelir. Yüzme solunum hızı ve derinliğini de daha kaliteli hale getirerek astımlı hastaların genel durumunda bir iyileşme sağlar.
Kolesterol seviyesini dengeler. Yüzme, enerji üretimi için yağ depolarının kullanımına yardımcı olan bir egzersizdir.
Diyabet riskini düşürür. Yüzmeyle birlikte bütün kaslar çalışır ve yağ depolarındaki birikim de azalır. Bu durumda insülin dokuların duyarlılığı artar ve diyabet riski de düşer.
Beynin oksijen alımını artırır. Yüzme, solunumu kuvvetlendirerek kan ve dokulardaki oksijen alımının kalitesini de artırır.
Genel kan dolaşımını iyileştirir. Yüzme, tüm uzuvları ve kasları harekete geçirerek, kalbe giden temiz kan akışını artırır.
Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan hamam, sağlığımıza etkileri ile gerçekten çok faydalıdır. Hamamda, sıcak hava ve buharın etkisi ile vücudunuzda gözenekleri dolduran tüm kirler yumuşar. Yapılan kese ile tüm gözenekler açılır. Böylece hem cildiniz ölü deriden arınır hem de daha fazla oksijen alır. Hamam, kas gerginliklerini ve ağrılarını giderir, kısıtlı eklemleri açar, lenf sistemi temizliğini ve kan dolaşımını artırır. Astım yada alerjik durumlardan dolayı oluşan sinüs tıkanıklıklarını azaltır, cildin genç ve taze kalmasını sağlar.
Hamamın faydaları nelerdir :
Kemiğin güçlenmesini sağlar.
Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Kan dolaşımını hızlandırır.
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Cildin genç ve taze kalmasını sağlar.
Kas gerginliklerini ve ağrılarını giderir ve kısıtlı eklemleri açar.
İmmun sistemi destekler Lenf sistemi temizliğini artırır.
Stresi alır ve zihninizi dinlendirir.
Kalp atışını ve metabolizmanın çalışmasını çoğaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ölü deriyi ciltten atar.
Alerjik ya da astım yüzünden oluşan sinüs tıkanmalarını açar.
Vücudun oksijenini çoğaltır.
Ter atmak ve yağ dokusunu ısıtmak sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
Hamamda nelere dikkat etmeliyiz :
Hamama girmeden önce fazla yemek yememek ve fazla sıvı tüketmemek gerekir.
Hamamda su kaybı olacağı düşünülerek gereken miktarda su içilmelidir.
Hasta ve halsiz hissedenler hamama girmekten kaçınmalıdır.
Kalp rahatsızlığı olanlara hamam önerilmez.
Hamamda uzun süre kalınmamalıdır.
Sauna ve masaj keyfi ile dinlenip, hamam sefası yaşayacağınız; kapalı yüzme havuzunun keyfine varıp, spor salonunda vakit geçirebileceğiniz muhteşem bir deneyimle otelden çıkmak istemeyeceksiniz!