Bu Fırsat Kaçtı

Diğer Benzer Fırsatları İnceleyin:

Hollanda'dan İthal - Yıldız Çiçeği (Dehlia) Çiçeği Tohumu ( 25 To

19.90 TL 14.29 TL

Bu işletmenin fırsatlarını 539 kişi satın aldı!

Bu fırsatla ilgili tüm sorularınız için 7/24 Sıkça Sorulan Sorular & İletişim sayfamızdan Fırsat Bu Fırsat'a ulaşabilirsiniz.
Fırsat numarası:

Detaylar

Ürün Bilgileri

Hollanda'dan İTHAL - YILDIZ ÇİÇEĞİ (Dehlia) Çiçeği Tohumu ( 25 Tohum) - Kırmızı&Beyaz Çiçekli
AYRICA 5 ADET RAINBOW GÜL TOHUMU HEDİYE!

Yıldız Çiçeği (Dehlia ) hakkında;


Genel özellikler

Yıldız çiçeğinin gerçek türleri 36 -40 arasında olup ayrıca sayılamayacak kadar çok hibritleri, kültivarları türetilmiş ve her yıl yenileri eklenmekte. Farklı çeşitlerinin çiçek büyüklükleri, çiçek şekilleri, renkleri ve gövde uzunlukları da değişiktir. Değişik özellikleriyle çeşitli sınıflara ayrılırlar.

Yumrulu bitkilerdendir. Elverişsiz mevsimlerde toprak üstü kısımları tamamıyla kurur. Anavatanında genelde uzun ve kurak geçen sıcak mevsimde toprak üstü kısımları kuruyup yok olur. Yağışlı mevsimde yumruları yeşerir ve süratle büyürler. Ülkemizde ise kışın toprak üstü kısımları kurur gider.
Kışın toprak altında dinlenen yumrularının kış soğuklarına dayanıklılıkları azdır. -7C dereceye kadar promlem olmaz. En fazla -12C dereceye kadar soğuk olabilen bölgelerde kışın üstlerini kuru yapraklar, sığır gübresi ve toprak karışımı ile örterseniz bahara kadar korunabilirler. İlkbaharda havalar ısındıkça büyümesi de hızlanır. Yumrulardan çıkan filizler sıcağın etkisiyle çok hızlı gelişirler.

Yıldız çiçeği türleri ve kültivarları sadece çiçek şekilleri itibarıyla bile 11 sınıfa ayrılır. Aşağıdaki bilgiler yıdızçiçeklerinin ortak bakımı ile ilgilidir.

Yetiştirilmesi, bakımı
Bazı yıldız çiçekleri küçük yapılıdır ve tohumdan kolayca yetişirler. Birkaç ayda çiçek açarlar. Ama bunlar da yumruludur. Her yıl tekrar tekrar tohumlarla uğraşmaktansa yumruları koruyarak her yıl daha çabuk ve daha kısa sürede çiçeklenmelerini sağlayabilirsiniz.

Toprak
Her türlü toprakta yetişebilse de, eğer en iyisini istiyorsanız yıldız çiçeği suyu iyi süzdüren ve biraz asitli toprakları sever. Bahçe toprağınız uygun değilse ponza taşı katarak süzdürebilirliğini ve havadarlığını arttırın. Uygun kompost topraklardan katarak asitlilik kazandırın.

Destek değnekleri: Dahliyalarınız cüce ; minyatür çeşitlerden değilse büyümelerini beklemeden önce hemen yanlarına bir değnek dikin. Büyüdüklerinde bağlamanız gerekiyor. Yoksa kolayca devrilebilirler. Dalları dipten kırılabilir.

Sulama
İlk sulamadan sonra toprağı iyice kurumadıkça bir daha sulamayın. Ta ki filizlerin dışarı çıktıklarını görene kadar (toprak tamıyla kuruyorsa ve hiç yağış yoksa elbette sulamak gerekir). Sonra 15 cm?yi geçene kadar az sıklıkta sulamaya devam edin. Bundan sonra haftada bir iyice bolca sulayın. Çok sıcak günlerde daha sık sulanabilir. Yıldız çiçekleri sıcakta çok hızlı büyür.


Tohum Ekimi
Tohum Ekim Kapları
Kapların Sterilizasyonu

Tohum ekiminde kullanılacak kaplar, her türlü hastalık ve zararlılara karşı steril hale getirilmelidir. Eğer bu kaplar daha önceden de kullanıldıysa üzerinde diğer ekimin zararlı artıklarını taşıyabilir. Daha önceden kaplarda bulunan hastalıklar yeni ekilecek tohumlara da geçebilir. Bunun için de mutlaka kapların steril edilmesi gerekir.
Kaplar çamaşır suyu ile karıştırılmış suda birkaç saniye tutularak çıkarılır. Daha sonra tekrar saf su ile yıkanarak ekime hazır hale getirilir. Yine kapların herhangi bir bitki koruma ilacı ile ilaçlanarak sterilizasyonu da sağlanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu sterilizasyon maddesinin kabın tümünü kaplamasıdır.


Kapların Doldurulması
Ekimde kullanılacak kapların drenajları sağlanmalıdır. Bu da alt kısımlarına serilen çakıl, kiremit parçası vb. maddelerle sağlanır. Daha sonra steril edilmiş ve ekime hazır halde olan kaplar seçilen harçlardan biri ile doldurulur. Eğer tohum kasaları doldurulacak ise içlerine harç boşaltılır. Tohum kasası, 3/2 oranında harç ile doldurulur. İçine harç doldurulan tohum kasalarının ekimden önce bir tokmak yardımı ile üzeri düzeltilir. Buradaki amaç tohumların ortama eşit dağılmasını sağlamak ve oluşabilecek su birikimini ortadan kaldırmaktır. Daha sonra harç ile doldurulan tohum kasaları, meydana gelebilecek hastalıklara karşı koruyucu önlem olarak ilaçlı su ile sulanır. Bunun için fungusitlerden yararlanılır.

Eğer tohum ekimi çok gözlü multipotlara ( viollere ) yapılacaksa harcın her göze gelmesine dikkat edilir. Bir kez üstleri bastırılarak tekrar harç ile doldurulur. Gözlerin çok sıkı doldurulmaması gerekir. Ancak sulandığında da çökecek kadar gevşek doldurulmaması gerekir. Bunlar da ilâçlı su ile sulanır.
Ekime hazır hale getirilen tohum ekim yerleri bir süre bekletilerek bu yerlerin suyunu çekmesi sağlanır. Daha sonra hazırlanan bu yerlere tohum ekimi yapılır.


Doğru ekim şartlarında çimlenme oranı % 85-95'dır.

Tohumlarımız hava almayan kilitli poşetlere özenle konularak gönderilmektedir.